Friday, March 25, 2011

Kasihku Untukmu - 23

“Sarah, you looks lovely with this dress.” Daniel menyuarakan perasaannya ketika melihat Sarah Saffya keluar dari bilik persalinan.Pakaian labuh berwarna biru muda itu menampakkan lagi kelembutan diwajah Sarah. Renungan Daniel membuatkan hati Sarah Saffya merasa tidak selesa.
“Daniel ni..bukankah baju ini untuk adik Daniel. Sarah hanya cuba saja. Jika dah ok, Sarah nak salin semula baju ni”
“Sarah..why not Daniel belikan satu untuk awak.”
“No..its ok Daniel. Tak perlulah. Sarah tak nak.”
Daniel membawa dua helai dress ke kaunter pembayaran. Suasana di butik Pesona agak menarik. Susunan baju-bajunya tersusun rapi besertakan dengan penjualnya yang ramah. Sarah Saffya amat selesa ke butik Pesona. Malahan tuan punya butik itu juga sudah mengenalinya semenjak 3 tahun yang lalu. Tiba-tiba..
“Haiii, jumpa lagi kita Sarah!” Farah Adiba tiba-tiba datang entah dari mana dan terus menyapa Sarah.
“Err Farah..Hi..” balas Sarah Saffya sambil tersenyum melihat Farah Adiba yang sejak dari tadi seperti tercari-cari sesuatu dengan melihat di sekeliling butik itu.
“Hmm, are you aalo….” Belum sempat Farah habiskan kata-katanya tiba-tiba matanya tertumpu ke arah Daniel di kaunter pembayaran.
“so awak berteman rupanya..hmm..shopping yer? Beli baju?” Farah terus menukar perbualannya apabila ternampak Daniel.
“Tak adelah Farah. Just temankan Daniel beli barang.”
“Ohh, beli barang? Di butik pesona? Hmm.. what kind of barang overhere?..tak apelah Sarah..semoga happy selalu. Farah pergi dulu yer”
Sarah Saffya ditinggalkan begitu tanpa terjawab soalannya. Sarah Saffya terpinga-pinga dan dia tahu Farah tentu akan fikirkan sesuatu tentang halnya itu.
Daniel melihat Farah Adiba berlalu pergi. “Errr, kawan awak, Sarah?”
“Yeah, dah pergi pun.”
“Sexy girl tu, right?”
“Ingat pun awak, Daniel. Entahlah dia datang dan pergi begitu je.”
“Perempuan begitu, mungkin mudah di ingati dan di dampingi tetapi untuk dibuat calon isteri, sakit hati nanti.” Ucap Daniel tersenyum lebar.
“Daniel sukakan Farah tu ke? Sarah nak cakapkan kepadanya nanti.”
“Ishk Sarah ni, manede la. Kan dah cakap tadi. Buatkan pening Daniel nanti.”
“Alahh Doktor Daniel kan, kalau dah sakit, pening tu, ubatlah sendiri.” Balas Sarah Saffya.
Mereka ketawa bersama.

Di pejabat Damai Holdings, kecoh dengan perbualan hangat tentang Sarah Saffya.
Pintu dibuka, dan semua staff Damai Holdings kembali senyap. Kelihatan seorang lelaki kacak sedang melangkah masuk ke Damai Holdings.
“Selamat pagi tuan.”
“Selamat pagi.”
Farah yang dari mula tadi sibuk dengan cerita-ceritanya kini terpaksa berlakun yang dia sibuk dengan computernya.
“Ehh Encik Adam, good morning.”
“Good Morning. Farah, ambilkan saya file project kita di Langkawi itu.”
“Yes, Sir.” Sambil tersenyum Farah Adiba cepat-cepat mencari file tersebut. Dia sudah tidak sabar untuk membawa berita yang bakal diceritakan kepada Adam Haiqal. Di office pula berita itu sudah hangat diperkatakan.


No comments:

Post a Comment