Friday, January 21, 2011

Kasihku Untukmu - 4

“Hello...Sarah. Kita jumpa lunch nanti?” Adam Haiqal berkata.
“Lunch?! Qal dimana ni? Jangan memain.” Sarah menduga
“Alaaa. Qal datang ambil, ok. See ya!” balas Adam Haiqal lalu mengambil briefcase nya. “Ramainya orang di KLIA” bisik hatinya.

Telefon bimbitnya berdering dengan nada polyphonic “Right Here Waiting by Richard Marx”. “Hello….”
“Encik Adam, pekabo?”
“Yo, man! What’up? Akhirnya call juga kau yer? Ape ni Kimi, berencik-encik pulak”
“Hahahaha! Encik ke Tuan ke. Yang pasti Adam Haiqal tetap macho seperti dulu.”Ketawa Hakimi.

“Kita jumpe lunch, today?” Hakimi bersuara lagi..
“Hmm, actually….aku ade….” Belum sempat Adam Haiqal menghabiskan ayatnya Hakimi mencelah “Hah! Kau ade date? Bawalah sekali date kau tu. Boleh jugak aku tengok siapa perempuan yang special tu. Aku tak kisahla.”
“Yelah..yelah. 1.00pm at D’café. See ya. Jangan kau tak datang.” Balas Adam Haiqal
“Deal! I’ll see u then. 1.00pm sharp aku berdiri seperti tiang lampu kat situ. Ok, bye.” Talian dimatikan.
Pantas dia berjalan ke tempat parking dan meluru ke kereta Sport Hyundai hitam miliknya.

“Hmm, cantiknya today! Sebab nak keluar dengan Qal ke? Atau sebab nak jumpe Hakimi tu?” gurau Adam Haiqal sambil membelok keretanya ke kanan.
“Mane de!” balas Sarah Saffya tertunduk malu. Merah mukanya diperlakukan sedemikian .
“Merahlah muke tu. Actually Sarah, Qal nak cakapkan something. But not today. One Day.” Adam Haiqal bicara lagi sambil tersenyum panjang.
“Elelelelele. Nak cakap something but one day? Why not today? Now? Perlukah kita menunggu one day itu, Qal? Jika something happened pada Sarah ke, tak sempatlah tunggu one day Qal tu.” Sarah merajuk.
“Please Sarah, don’t u ever-ever say that again! Qal tak nak something happened pada Sarah. Ape ni? Tak nak la.” Adam Haiqal pula yang merajuk.
“I’m sorry. Jika perkara itu important, why don’t you just say it now?” Sarah tertunduk diam.
“I will, but not now. Masa tak sesuai. Tak nakla disini ..dalam kereta. Sarah tunggu, ok.” Adam Haiqal cuba memujuk.
“KO. Yela..yela.” Sara hanya mengangguk.

No comments:

Post a Comment